Manti corbasi/soep
Benodigdheden:
- Manti; 2 glazen
- Kikkererwten; 1 pot/blik
- Tomatenpuree; 1 el
- Roomboter
- Olijfolie
- Gedroogde munt
- Zout
- Water
Bereidingswijze:
- Smelt de roomboter in een grote pan. Voeg daar de tomatenpuree aan toe en roer dit. Schenk daar gekookt water aan toe.
- Wanneer het water gaat koken, voeg dan de manti toe.
- Indien de manti gaar is, voeg de kikkererwten + 1 glas koud water toe.
- Verhit de olijfolie in een klein pannetje en voeg daar de munt aan toe. Voeg dit weer toe aan de soep en breng de soep op smaak met zout.
Firindan sebzeli mucver
Benodigdheden:
- Courgette; 3 st.
- Wortel; 2 st.
- Aardappels; 1 st.
- Ei; 3 st
- Melk; 1 glas
- Bloem; 1,5 glas
- Bakpoeder; 1 zakje
- Zout
- Rode peper
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Snijd de groenten in kleine blokjes en doe ze in een kom. Voeg daar de zout en peper aan toe.
- Klop de melk, eieren, bakpoeder en bloem in een andere kom en voeg dit weer bij de groenten.
- Smeer een bakplaat in met olijfolie en schep het groentenmengsel daarin en doe hem in de oven (170 graden, circa 40 min.)
- Serveren kan naar wens met yogurt met knoflook.
Kiymali borek
Benodigdheden:
- Gehakt; 300 gr.
- Ui; 1 st.
- Peterselie; 1 bosje
- Yufka; 6 st. (verkrijgbaar bij de Turkse toko)
- Melk; 2 glazen
- Eieren; 4 st.
- Roomboter; 3 el
- Yoghurt: halve glas
- Zout
- Rode peper
Bereidingswijze:
- Doe olijfolie in een pan en snipper de ui en fruit deze. Er kan ook het witte gedeelte van de prei gebruikt worden in plaats van de ui.
- Doe de gefruitte ui bij het gehakt. Voeg daar de kruiden aan toe en kneed deze goed.
- Smelt de boter in een pannetje en voeg daar de melk en drie eieren aan toe. Klop deze goed.
- Vet een bakplaat in en leg daar het eerste vel yufka op.
- Giet over het eerste vel een beetje (circa 2 el) van het melk-mengsel en leg een tweede vel yufka daarop .
- Giet hierover ook een beetje van het melkmengsel en verdeel een deel van het gehakt hierover.
- Leg ook weer hier een vel yufka met melkmengsel en ga zo door tot de yufka's op zijn.
- Als laatste leg je 2 yufka vellen op elkaar met melkmengsel ertussen.
- Breek de laatste ei op de yoghurt en klop deze. Besmeer hiermee de bovenlaag van de borek.
- Zet de oven aan op 200 graden en bak de borek goudbruin.
Afiyet olsun!

hmmm çok hoş görünüyor :) mantıyı çok severim
ReplyDeleteS.K.
Tesekkurler! :)
ReplyDelete