Kiymali bamya (okra)
Benodigdheden:
- Okra; 500 gr.
- Gehakt
- Ui; 3 st.
- Tomaten; 2 st.
- Tomatenpuree; 1 el
- Citroensap; 3 el
- Roomboter en olijfolie; half om half
- Zout
- Water
Bereidingswijze:
- Smelt de roomboter in de pan en voeg een scheut olijfolie erbij. Snipper de uien en fruit deze.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes.
- Voeg de gehakt bij de uien en rul deze. Voeg daarbij de tomatenpuree en de blokjes tomaat. Roer dit een paar keer om, circa 2 min.
- Voeg de okra's toe en schenk er water in tot net over de okra's. Voeg ook de citroensap erbij.
- Breng het geheel op smaak met zout en laat het koken totdat de okra's gaar zijn.
Kabak tatlisi
Benodigdheden:
- Pompoen; halve
- Rijst; 1,5 glas
- Suiker; 1 glas
- Melk; 1 liter
- Water
- Snufje zout
Bereidingswijze:
- Schil de pompoen en haal de pitten eruit. Leg de rijst een half uur in warm water. Snij de pompoen in blokken.
- Doe de pompoenblokjes in een grote pan met water tot aan de helft van de pompoen. Giet de rijst af en voeg deze ook toe. Doe er een snufje zout bij en laat het geheel koken.
- Nadat het kookt voeg je 1 liter melk toe.
- Pas als de pompoenblokjes helemaal zacht zijn voeg je de suiker eraan toe. De suiker kan meer of minder worden. Dit hangt samen met de natuurlijke zoetheid van de pompoen.
- Pureer de pompoen met een blender. Schenk het in dessertglazen en versier naar wens.
- Serveer koud.
Afiyet olsun!

No comments:
Post a Comment