Monday, April 27, 2009

In de oven...Lekker gezond!


Vandaag dacht ik,, waarom maak ik vandaag geen gerecht met de rozemarijn uit het moestuintje van Mer,,.. Rozemarijn ruikt egt heel lekker:)) En! gaat goed samen met aardappels, vandaar ook het volgende gerecht:





Aardappels en wortels uit de oven
Ingredienten:
  • Aardappels; 1o-12 st.
  • Wortels; 3-4 st.
  • Uien; 5 st.
  • Knoflook; 5 teentjes
  • Olijfolie
  • Roomboter
  • Zout, zwarte peper
  • Rozemarijn

Bereidingswijze:

  1. Je schilt de aardappels en raspt de wortels. Beiden snij je in blokken (niet te klein/niet te groot). De uien snijd je in halve maantjes. De knoflook snij je in grove stukken.
  2. Dit alles doe je door elkaar in een groot ovenplaat.
  3. Je doet er zout en peper op en husselt dit nogmaals door elkaar. Je schenkt er royaal olijfolie overheen en hier en daar wat stukjes roomboter.
  4. Daarna verdeel je de takjes rozemarijn over het geheel. De ovenplaat maak je helemaal dicht met aluminiumfolie.
  5. Je verwarmt de oven voor op 225 graden en schuift de ovenplaat de oven in. Na ongeveer een uur (wanneer de aardappels en wortels beetgaar zijn) haal je de aliminiumfolie weg en laat je het nog circa 15-20 min in de oven (zodat de groentes wat meer krokant zijn).

Afiyet olsun! Eetsmakelijk!








No comments:

Post a Comment