Alvast eetsmakelijk!
Tosti Tonijn-lenteui
Ingredienten:
- Blikje tonijn in zonnebloemolie
- Lente-ui
- Kaas
- Brood (ik heb dit keer voor sallands zonnepit gebruikt, omdat ik graag bruin brood eet, maar witbrood is uiteraard ook prima!)
Bereidingswijze:
- Maak het blikje met tonijn open en lek de overtollige olie eruit.
- Beleg de boterhammen eerst met een laag tonijn, daarna een plak kaas en daarna stukjes lenteui
- Leg de boterhammen onder de tosti en na 1-2 min. Voila, heerlijke tosti's !!
Omelet van worst, tomaat en lente-uitjes (foto volgt nog)
Ingredienten:
- Turkse worst; 1 stuk, verkrijgbaar bij de turkse toko
- Eieren; 3-4 st.
- Tomaten in blokjes gesneden; 2 st.
- Lente-uitjes; 2-3 bosjes
- Zwarte peper en grof zout
- Olijfolie
- Geroosterd allisonbrood (mag ook witbrood zijn); 4 boterhammen
Bereidingswijze:
- Verhit de pan en doe er olijfolie in en de in stukjes gesneden worst.
- Daarna doe je de tomatenblokjes erin, dit laat je circa 5 min. goed bakken, totdat de tomaten zacht zijn geworden.
- De eieren klop je los en doe je bovenop de worst en tomaten!
- Hierbovenop doe je de gesneden lenteuitjes en maal je de peper en grove zout bovenop.
- Je doet een deksel bovenop de pan en laat het geheel rustig bakken.
- Ondertussen rooster je de boterhammen en leg je ze op de serveerbord.
- Je verdeelt de omlet in 4 stukken en legt het op de geroosterde boterhammen.

No comments:
Post a Comment