Monday, May 4, 2009

Lente-uitjes

Het lekkerste van alles uit de tuin vind ik toch wel de lente-uitjes. Heerlijk in salades, maar ook in de tosti! of in een omlet! Ik heb een omlet gemaakt van deze lente-uitjes uit Mer's tuintje en ook een tosti. De tosti eten wij meestal met kaas, tomaat en worst, maar ook de laatste tijd vaak met kaas en tonijn en daar gaat de lenteuitjes ook goed mee samen!



Alvast eetsmakelijk!



Tosti Tonijn-lenteui



Ingredienten:
  • Blikje tonijn in zonnebloemolie

  • Lente-ui

  • Kaas

  • Brood (ik heb dit keer voor sallands zonnepit gebruikt, omdat ik graag bruin brood eet, maar witbrood is uiteraard ook prima!)

Bereidingswijze:



  1. Maak het blikje met tonijn open en lek de overtollige olie eruit.

  2. Beleg de boterhammen eerst met een laag tonijn, daarna een plak kaas en daarna stukjes lenteui

  3. Leg de boterhammen onder de tosti en na 1-2 min. Voila, heerlijke tosti's !!


Omelet van worst, tomaat en lente-uitjes (foto volgt nog)


Ingredienten:

  • Turkse worst; 1 stuk, verkrijgbaar bij de turkse toko

  • Eieren; 3-4 st.

  • Tomaten in blokjes gesneden; 2 st.

  • Lente-uitjes; 2-3 bosjes

  • Zwarte peper en grof zout

  • Olijfolie

  • Geroosterd allisonbrood (mag ook witbrood zijn); 4 boterhammen

Bereidingswijze:

  1. Verhit de pan en doe er olijfolie in en de in stukjes gesneden worst.

  2. Daarna doe je de tomatenblokjes erin, dit laat je circa 5 min. goed bakken, totdat de tomaten zacht zijn geworden.

  3. De eieren klop je los en doe je bovenop de worst en tomaten!

  4. Hierbovenop doe je de gesneden lenteuitjes en maal je de peper en grove zout bovenop.

  5. Je doet een deksel bovenop de pan en laat het geheel rustig bakken.

  6. Ondertussen rooster je de boterhammen en leg je ze op de serveerbord.

  7. Je verdeelt de omlet in 4 stukken en legt het op de geroosterde boterhammen.


No comments:

Post a Comment