| Custard broodjes |
Voor het deeg dezelfde recept als bij Peynirli Rulolar.
Voor de vulling:
- Custard powder (Lion); 9 el
- Melk; 3 el
- Suiker; 1,5 el
Bereidingswijze:
- Volg het recept voor het deeg. En laat het deeg een half uur rijzen.
- Meng de koude melk met de custard poeder en verhit dit mengsel. Doe er vervolgens de suiker bij en kook het tot het dik wordt. Laat de custard vervolgens afkoelen.
- Deel het deeg door twee. Rol beide delen uit tot een dunne lap en smeer de afgekoelde custard uit over het deeg. Rol het deeg op en snijdt het in stukken van circa 4cm.
- Draai de stukken om en druk een beetje aan en leg deze op de bakplaat voorzien van bakpapier.
- Smeer eigeel over de broodjes en bak ze goudbruin in een voorverwarmde oven van 200 graden.
| Aardappelsalade |
Benodigdheden:
- Aardappels; 5-7 stuks
- Augurken; 4 stuks
- Lente-ui; 3 stuks
- Rode kool
- Rode peper; 1-2 tl
- Zwarte peper; een snufje
- Zout; 1 tl
- Roomboter; 1 el
Bereidingswijze:
- Kook de aardappels in schil nadat ze goed geboend zijn.
- Laat de aardappels afkoelen en schil ze. Ondertussen de lente-ui fijnhakken, de augurken en aardappels in blokjes hakken.
- Vervolgens de rode kool in hele dunne sliertjes snijden en samen met de lente-ui in roomboter fruiten. Dit ook laten afkoelen.
- Vervolgens alles mengen en zout, zwarte peper en rode peper toevoegen.

No comments:
Post a Comment