Sunday, January 22, 2012

Suboregi Tricolore

Ingredienten

voor de deeg:        
  • Bloem; 1kg
  • Ei; 5 st.
  • Zout
  • Water
voor de vulling:
  • Spinazie; 600 gr.
  • Feta; 1,5 blok
  • Peterselie; halve bos
  • Pastirma; 1 pak (verkrijgbaar bij de Turkse toko)
  • Geraspte kaas; 1 kom
  • Zout&Peper
  • Roomboter; 250 gr.
voor erop:
  • Ei; 1 st.
  • Yoghurt; 1 kom
Bereidingswijze
  1. Meng alle ingredienten voor de deeg en kneed het tot een goed geheel. 
  2. Was de spinazie een paar keer heel goed en hak het. Doe het in een kom en voeg er gekookte water bij zodat het slinkt. Leeg het daarna in een vergiet en pers al hetvocht er zoveel mogelijk uit. 
  3. Hak de peterselie fijn en meng het door de verkruimelde feta. 
  4. Snijd de pastirma in reepjes. Smelt de roomboter in een pannetje.
  5. Maak van de deeg circa 6 bolletjes en rol ze allemaal dun uit.
  6. Kook in een grote pan water en vul een grote kom met koud water.
  7. De uitgerolde stukken deeg eerst 2 tot 4 seconde in het kokende water doorhalen en daarna gelijk shockeren in het koude water. 
  8. Vervolgens een laag op de ovenplaat, welke met roomboter is ingesmeerd, leggen daarna roomboter smeren en de tweede laag leggen en wederom met boter besmeren. vervolgens de volledige peterselie&feta uitstrooien. 
  9. Daarop weer een laag en weer met boter besmeren. Op deze laag de spinazie verdelen en daarover zout en peper naar smaak strooien en de geraspte kaas verdelen.
  10. Daarop nog een deeglaag met roomboter. En daarop de pastirma verdelen. Vervolgens de laatste 2 deeglagen erop met tussen beiden roomboter. 
  11. Klop het ei en de yoghurt goed en smeer dat op de bovenste laag. 
  12. Bak dit circa 45 minuten goudbruin in de oven op 200 graden. 
Afiyet Olsun!!

No comments:

Post a Comment