Menu:
- Linzen-vermicelli soep
- Salade
- Gekruide kip uit de oven
- Gestoofde vlees
- Bloemkool (gekruid)
- Afghaanse pilaf
- Samosa
- Elmali kurabiye
- Mozarella/salami pizza
- Portakal muhallebili kek
Samosa van Jamila
Benodigdheden:
Voor het deeg
- Lauw water; 3-4 glazen
- Gist; 2 zakjes Dr. Oetker
- Zout
- Bloem; 1 kg.
Voor de vulling
- Ui; 2 st.
- Paprika; 1,5 st.
- Knoflook; 3-4 teentjes
- Gehakt; 500 gr.
- Tomaat; 2 st.
- Verse Koriander
- Kurkuma
- Sambal
- Mixed spices; masala
- Zwarte peper; gemalen
- Zout
- Olijfolie; 2-3 el
Om te frituren: zonnebloemolie
Bereidingswijze:
- Snipper de uien en fruit ze in olijfolie. Voeg de fijngesneden knoflook toe, wanneer de uien glazig zijn.
- Voeg het gehakt toe en roerbak dat rul. Gebruik alle drie de kleuren paprika, van elk de helft en snij deze met de tomaten in kleine blokjes. Voeg dat toe aan het gehakt.
- Voeg daarna alle kruiden, behalve de verse koriander toe. Haal de pan van het fornuis en laat het geheel even afkoelen.
- Hak de koriander fijn en voeg dat als laatste toe aan de gehaktvulling.
- Meng alle benodigdheden voor het deeg en kneed het tot een goed, niet plakkende deeg. Laat het deeg circa 1 uur rijzen.
- Pluk van het deeg stukken ter grootte van een tomaat en maak daar bolletjes van. Rol elk bolletje uit. Dit kan door middel van een pastamachine, maar ook met de deegroller.
- Snij het uitgerolde deeg in de gewenste grootte en leg op elk stukje tot de helft de vulling.
- Vouw de flapjes dicht en druk aan de open zijde goed aan. Eventueel kan er met behulp van water de zijkanten van de flapjes nat gemaakt worden om te zorgen dat ze niet bij het frituren openspringen.
- Verhit de zonnebloemolie. Frituur de samosa's en leg ze op een bord bedekt met keukenrol, zodat de overtollige olie wordt geabsorbeerd.
Portakal muhallibli kek
Benodigdheden:
- Eieren; 3 st.
- Suiker; 1 glas
- Sinasappelsap; halve glas
- Zonnebloemolie; halve glas
- Bakpoeder; 1 zakje
- Bloem; 2 glazen
voor de saus
- Poedersuiker; 3 el
- Maizena; 1,5 el
- Sinasappelsap; 1 glas
eroverheen: hazelnoten/walnoten
Bereidingswijze:
- Mix de benodigdheden voor de saus en kook het totdat de saus zich bindt.
- Hak de walnoten/hazelnoten grof. Ik heb zelf dit keer hazelnoten gebruikt.
- Mix de eieren met de suiker gedurende 5 min.
- Voeg daar de sinasappelsap en zonnebloemolie aan toe.
- Voeg daarbij de bakpoeder en bloem aan toe.
- Schenk het in een bakvorm en schenk ook de sinasappelsaus in 2 rondjes over het cakebeslag.
- Strooi als laatste de grof gehakte hazelnoten/walnoten.
Afiyet olsun!

Dat ziet er lekker uit zeg!
ReplyDeleteDankjewel! Heb jij ook een blog?
Delete