Maar om voor het laatst in Nederland met haar vrienden bijeen te komen hebben we een afscheids(feestje) georganiseerd voor gisteravond. Het was naar mijns inzien een hele gezellige en welgeslaagde avond! Om in Nederland haar al een echt turks gevoel te geven, hebben we als thema voor de avond "Turkse Avond" genomen. Met Halay en henna-tatoo's is het, denk ik, wel gelukt om haar dat gevoel te geven. Aan het einde van de avond hebben we haar een boekje met van ieder een persoonlijke brief/gedicht erin gegeven. Ik hoop dat ze zelf ook genoten heeft van de avond:)
Natuurlijk moet ze als nieuwe inwoonster van Turkije het een en ander van de turkse keuken weten, vandaar dat ik de recepten van de gerechten van gisteravond hierop zal zetten.
Het menu van gisteravond was:
- Katmer Pogca
- Elmali Kurabiye
- Yaprak Sarma
- Yumurtali salatasi
- Patlican salatasi
- Kapari salatasi
- Mercimek koftesi
- Makarna salatasi
- Kisir
- Sigaraboregi
- Lokum
Lieverd, ik wens je al het geluk toe in het mooie Turkije!
Liefs,
Hat

No comments:
Post a Comment