Thursday, September 10, 2009

Revani

Hallo,

Revani is een turkse gebak, het is een cake van griesmeel en onderdompeld in siroop. Heeel zoet! Niet wat ik zo gauw wil eten..

Het Recept:

Ingredienten


  • Griesmeel; 1 beker
  • Bloem; 1 beker
  • Yoghurt; 1 beker
  • Zonnebloemolie; 1 beker
  • Suiker; 1 beker
  • Eieren; 4 st.
  • Bakpoeder; 1 pakje

Voor de siroop:
2 bekers suiker met 2 bekers water koken totdat het suiker verdwenen is en dunne siroop is.

Bereidingswijze

  1. In een bak met de mixer de eieren en de suiker mixen in circa 5 min.
  2. Daarna de yoghurt, zonnebloemolie toevoegen en verder mixen.
  3. Daarna beetje voor beetje de griesmeel, bloem en bakpoeder toevoegen en mixen te gelijk.
  4. In een ingevette glazen ovenschaal beetje bloem strooien en daarna het beslag erin scheppen en in de op 180 graden voorverwarmde oven plaatsen.
  5. Nadat de cake goudbruin is geworden, doe je er 1 glas lauwwarme water overheen, terwijl het nog heet is. Daarna schep je met een pollepel beetje voor beetje de siroop eroverheen. Het trekt in de cake, waardoor de cake vanbinnen een zachte structuur krijgt.

  6. Je kunt het serveren met slagroom, of eroverheen geraspte kokos strooien.
Geniet ervan!



No comments:

Post a Comment