Monday, August 24, 2009

Pilav Nohut Ustu (etli)

Hallow,

Na een lange vakantie, voor mij toch te kort, zijn we weer terug. Het is de 4e dag van Ramadan! En het gaat erg goed, elhamdullilah.

Hierbij een turks gerecht, genaamd pilav nohut ustu. De voornaamste ingredienten zijn, rijst, kikkererwten en vlees ( het wordt ook weleens bereidt met gehakt).

De ingredienten:
  • Lamsvlees; 500 gr.
  • Kikkererwten; 1 blik
  • Tomatenpuree; 1 eetlepel
  • Winterpeen; 1 st. / worteltjes; 4 st.
  • Peterselie; 1 bosje
  • Rijst; 2 glazen
  • Zout, Rode peper
  • Roomboter

Bereidingswijze:

  1. Hak de lamsvlees in kleine blokjes en laat een eetlepel roomboter smelten in een snelkookpan. Voeg daarna de blokjes lamsvlees toe en ruleer deze. Voeg wat zout toe en 1 glas warme water. Klik de snelkookpan dicht en zet het vuur zachter.
  2. Rasp de wortels, was en hak ze in net zulke grote blokjes als het vlees.
  3. Was de rijst in warm water en laat deze circa 30 min. in water staan. Zet ook de peterselie in koud water en was deze 3 a 4 keer.
  4. Laat 1,5 eetlepel roomboter in een pan smelten en laat de rijst uitlekken. Doe de rijst in de pan en roer deze circa 5 min. Voeg voor de smaak zout toe en overdek de rijst, net totdat je de rijst net niet meer kunt zien, warme water toe en wacht tot het gaat koken. Indien het begint te koken sluit je de pan met een deksel en zet de vuur op de laagste stand. De rijstis in 10-15 min. gaar. Het moet een zachte structuur hebben, maar wel korrel voor korrel zijn.
  5. Indien het vlees gaar is, doe je deze in een andere pan en voeg je de wortels en tomatenpuree toe en roer je een paar keer door. Daarna voeg je, als er nog bouillon over is in de snelkookpan, eraan toe en anders 1 glas warm water. Deze laat je koken, waarna je de kikkererwten toevoegt. Hak de peterselie en voeg deze aan het einde met de zout en peper toe.
  6. Voor het serveren, doe je in een ronde schaaltje, die is omgespoeld met water, de rijst en druk deze stevig aan. Keer deze om op het serveerbord. Daarna doe je de kikkererwten/vlees bovenop.

Eetsmakelijk.

No comments:

Post a Comment