Hierbij een laatste recept, zomers recept, voordat ik vertrek naar de zon! Musaka is een turks gerecht, gemaakt van gefrituurde aubergines en gehakt, heerlijk met veel maydanoz (peterselie)
Musaka
Ingredienten:
- Abergines; 4 st.
- Gehakt; 250 gr.
- Tomaat; 3 st.
- Peterselie; bosje
- Zonnebloemolie; om te frituren
- Ui; 1 st.
- Roomboter
- Zout
- Rode peper
- 1/4 glas water
- Salca/tomatenpuree; 1 theelepel
Bereidingswijze:
- Schil de aubergines om en om, en snij ze in schijfjes. Doe ze daarna in een bak met water en zout voor circa een half uur (zodat de bittere smaak van de aubergines weggaat). Doe ze daarna in een vergiet.
- Verhit de olie om te frituren. Frituur de aubergines kort, totdat ze aan beide zijdes goudbruin zijn. En leg ze daarna op een bord met een stuk keukenrol, om het overtollige vet af te laten druipen.
- Smelt in een pan een stuk roomboter en fruit hierin de gesnipperde ui. Doe er daarna de 250 gram gehakt bij en ruleer dit goed.
- Ondertussen doe je de peterselie in water. Haal de peterselie eruit, als je er zeker van bent dat het goed schoon is, zoniet dan kun je het opnieuw in water doen totdat de peterselie goed schoon is. Daarna hak je de peterselie fijn.
- Hak 1 tomaat in kleine blokjes en voeg dit toe aan het gehakt. Daarna doe je er zout en rode peper bij en zet je het vuur uit. Vervolgens voeg je de helft van de peterselie toe aan het gehakt.
- De helft van de afgekoelde auberginesschijfjes worden in de ovenschaal geplaats, daarna doe je het gehaktmengsel erbovenop. Daarna doe je resterende auberginesschijfjes erop.
- Je verwarmt de oven voor op 200 graden.
- Je halveert de overige 2 tomaten en snijd ze daarna in schijfjes. Vervolgens plaats je deze op de aubergines.
- Je lost de tomatenpuree op, circa 1 theelepel, in een een glaasje water. En giet deze over de musaka.
- Daarna schuif je de musaka in de oven. Na circa 20-30 minuten later voeg je de overige fijngehakte peterselie toe en haal je de musaka uit de oven. Ik heb voor het gemak ook foto's gemaakt van de tussenstappen.

Eetsmakelijk!
Liefs,

No comments:
Post a Comment