Benodigdheden
- Melk; 300 ml
- Gist; 2 zakjes Dr. Oetker
- Ei; 3 st.
- Bloem; 1 kg
- Roomboter; 160 gr, zacht
- Suiker; 2 el
- Zout; 2 tl
- Feta; 2 blokken
- Eventueel rode peper/peterselie
- Corekotu; verkrijgbaar bij de Turkse toko
- Verhit de melk 10 tellen en schenk het in een grote kom, voeg daaraan 150 gram van de boter toe. Als de melk lauw is voeg er de gist, suiker, zout en 2 eieren aan toe. Zeef de bloem erbij en kneed het geheel tot een zachte (maar niet al te zachte) deeg. Dek de kom af en laat het deeg circa een uur rijzen.
- Maak in tussen de vulling klaar door de feta te prakken met een vork en daarbij (als gewenst) rode peper of peterselie (of allebei kan ook) toe te voegen.
- Rol het deeg uit en smeer over het geheel roomboter uit. Strooi tevens over het geheel de vulling en rol het deeglap op. Snijd de rol in stukken van circa 1 cm dikte. Leg de rulo's verticaal neer en druk het voorzichtig plat met de palm van je hand. Scheid van het derde ei het eiwit van het eigeel en smeer het eigeel over de rulo's. Strooi daaroverheen tevens corekotu.
- Leg de rulo's op een ovenplaat en bak ze goudbruin in de oven op 180 graden.

Ziet er lekker uit :)
ReplyDelete