Friday, September 10, 2010

Kofte in aubergine


Kofte in aubergine

Benodigdheden:
  • Rundergehakt; 500 gr.
  • Ui; 1 st.
  • Ei; 1 st.
  • Paneermeel; 2 el.
  • Rode peper; 2 tl.
  • Zwarte peper; 6-8 korreltjes gemalen
  • Zout
  • Aubergine; 3 st.
  • Tomaat; 2-3 st.
  • Zonnebloemolie; om in te frituren
  • Tomatenpuree; 2 el.
  • Water; 1 glas
  • Tandenstokers
Bereidingswijze:
  1. Meng het gehakt met de gesnipperde ui, ei, paneermeel, rode en zwarte peper en zout. Maak daarvan gehaktballen in ovale vorm.
  2. Snijd de aubergines in de lengte in plakken. Zet ze ruim een half uur in water met zout (om de bittere smaak weg te nemen).
  3. Verhit de zonnebloemolie en frituur de aubergines. Leg ze op een bord bedekt met keukenpapier (dit neemt het overtollige vet op).
  4. Rol de koftes (gehaktballen) in de aubergineplakken en zet ze vast met een tandenstoker.
  5. Snijd de tomaten door de helft en snijd ze daarna weer in dikke plakken. Zet deze vast bovenop de koftes.
  6. Meng water met tomatenpuree en wat rode peper, giet dit in de ovenschaal waarna je de auberginerolletjes gaat plaatsen.
  7. Verwarm de oven op 200 graden en bak de auberginerolletjes tot de kofte gaar is.
Afiyet Olsun!

No comments:

Post a Comment