Kofte in aubergine
Benodigdheden:
- Rundergehakt; 500 gr.
- Ui; 1 st.
- Ei; 1 st.
- Paneermeel; 2 el.
- Rode peper; 2 tl.
- Zwarte peper; 6-8 korreltjes gemalen
- Zout
- Aubergine; 3 st.
- Tomaat; 2-3 st.
- Zonnebloemolie; om in te frituren
- Tomatenpuree; 2 el.
- Water; 1 glas
- Tandenstokers
Bereidingswijze:
- Meng het gehakt met de gesnipperde ui, ei, paneermeel, rode en zwarte peper en zout. Maak daarvan gehaktballen in ovale vorm.
- Snijd de aubergines in de lengte in plakken. Zet ze ruim een half uur in water met zout (om de bittere smaak weg te nemen).
- Verhit de zonnebloemolie en frituur de aubergines. Leg ze op een bord bedekt met keukenpapier (dit neemt het overtollige vet op).
- Rol de koftes (gehaktballen) in de aubergineplakken en zet ze vast met een tandenstoker.
- Snijd de tomaten door de helft en snijd ze daarna weer in dikke plakken. Zet deze vast bovenop de koftes.
- Meng water met tomatenpuree en wat rode peper, giet dit in de ovenschaal waarna je de auberginerolletjes gaat plaatsen.
- Verwarm de oven op 200 graden en bak de auberginerolletjes tot de kofte gaar is.
Afiyet Olsun!

No comments:
Post a Comment