
Me zusje heeft al 2 keer gepost, dit wordt mijn eerste keer,, maar wel met een lekkere groentensoep.. Iedereen denkt nu aan de winter, maar dit is een soepje dat je ook lekker in het voorjaar kunt eten.
Daarvoor zijn de benodigdheden:
- Prei; 2-3 st.
- Winterpeen; 2 st.
- Aardappels; 3 st.
- 1 kleine kom rijst (overdekt met warm water
- 1 ui
- Rundergehakt; 200-250 gr.
- Tomatenpuree; 1 el
- Zout, cayennepeper
- Knoflook; 2-3 teentjes
- Water
- Roomboter; 1 el
- Olijfolie; 2-3 el.
Bereidingswijze:
Je snippert de uitjes en hakt de knoflook fijn. De prei hak je in 3 grote stukken en halveer je. Daarna was je deze heel goed. De aardappels schil je en hak je in grote blokken. De peen rasp je en halveer je, daarna in ong. 1 cm brede stukjes snijden. In een grote soeppan doe je roomboter en olijfolie, daarna rul je het gehakt daarin, doet de ui, knoflook en tomatenpuree erbij. Dit roer je goed en doet daarbij de gehakte wortels en aardappels bij. Hierna doe je het water ruim over de aardappels en wortels. De rijst laat je uitlekken en doe je bij de soep. Daarna snij je de prei in ong. 1,5 cm brede stukjes. Als de aardappels en wortels bijna beetgaar zijn doe je de prei erbij. Als het water te weinig is doe je een klein beetje water erbij, het moet namelijk niet over de prei heen gaan. Daarna doe je de zout, cayennepeper erbij en laat je het nog even 5 min. doorkoken. Het lekkerste is als je de soep laat rusten; ong. half uurtje met de deksel erop.
Eetsmakelijk!
BTW: Dit is een gerecht uit de Turkse keuken; pirasa --> betekent letterlijk prei.

No comments:
Post a Comment